Loading...

Anderson Silva a predat un an de dopaj de către USADA

pe 26 octombrie 2017, Anderson Silva a furnizat un eșantion de concurență USADA, care a verificat pozitiv metaboliții de metiltestosteron, precum și pentru hidroclorotiazidă. Aceste substanțe sunt interzise în orice moment și vin cu o perioadă implicită de doi ani de ineligibilitate în cadrul programului antidoping personalizat UFC/USADA. Aceasta a fost a doua infracțiune de dopaj a lui Silva și ar fi putut să se confrunte cu până la patru ani de neeligibilitate pentru o încălcare repetată.

Astăzi a fost anunțat că Silva a fost de acord cu o suspendare de un an retroactivă până în noiembrie 2017. Silva a urmărit cu succes substanțele înapoi la suplimente contaminate achiziționate de la o farmacie compusă braziliană. Sportivii din scenarii similare au primit o perioadă de neeligibilitate de 6 luni, dar acest lucru a fost îmbunătățit pentru Silva în recunoașterea infracțiunii sale din trecut. De remarcat, Josh Barnett a reușit să ia un caz de supliment contaminat la arbitraj, unde a fost revendicat și a dat doar o mustrare publică în dovedirea unui test pozitiv a fost legat de contaminarea adevărată.

În orice caz, USADA a emis următoarele comentarii în comunicatul de presă de astăzi:

În urma notificării testului său pozitiv, Silva a furnizat USADA un recipient deschis al unui produs de supliment alimentar compus pe care îl folosea la momentul testului său pozitiv. Deși nu au fost furnizate substanțe interzise pe eticheta suplimentului, testarea efectuată de laboratorul acreditat WADA din Salt Lake City a confirmat prezența metiltestosteronului și a hidroclorotiazidei în produs. După aceea, în cursul investigației sale mai largi asupra farmaciilor cu compunere braziliană, USADA a provenit în mod independent de produse suplimentare din aceeași farmacie care a pregătit suplimentul contaminat al Silva. Analiza acestor produse de la Laboratorul Salt Lake City a confirmat că acestea au fost contaminate în mod similar cu substanțe interzise, inclusiv mai mulți agenți anabolici și diuretice.

În conformitate cu politica anti-dopare UFC, precum și codul mondial antidoping, determinarea că testul pozitiv al unui sportiv a fost cauzat de un produs contaminat poate duce la o sancțiune minimizată. În acest caz, lungimea sancțiunii reflectă, de asemenea, faptul că aceasta este a doua încălcare a dopajului Silva, prima rezultată dintr -o decizie a Comisiei de atletism de stat din Nevada, în 2015, de a suspenda Silva pentru un an după ce a verificat pozitiv pentru multiple substanțe interzise. Dacă nu s-ar fi aplicat nicio reducere din cauza constatată că testul pozitiv al Silva a fost cauzat de un produs contaminat, sancțiunea standard pentru a doua încălcare care implică o substanță nespecificată ar fi dus la o perioadă de patru ani de ineligibilitate.

Perioada de ineligibilitate a lui Silva a început pe 10 noiembrie 2017, data a fost impusă suspendarea provizorie. Silva va fi eligibil să se întoarcă la competiție la finalizarea sancțiunii sale la 10 noiembrie 2018.

Imparte asta:
Stare de nervozitate
Facebook

Ca aceasta:
Ca încărcarea …

Legate de

Anderson Silva a suspendat timp de un an, a amendat 380.000 de dolari pentru dopingaugust 13, 2015 „dopaj” din 2015
De ce să te ascunzi sub Octagon pentru a evita testele de droguri din Nevada este o alegere slabă pe 9 octombrie 2020
Problemele cu „Viagra Defense” a lui Anderson Silva în conformitate cu standardele anti-dopare 12, 2015 în 2015 „dopaj”

Leave a Reply

Your email address will not be published.