Loading...

Îmbătrânirea îți micșorează creierul; Cardio îi face să crească

după vârsta de treizeci de ani, creierul tău începe să se micșoreze. Procesul începe foarte, foarte lent, dar pe măsură ce îmbătrânești rata cu care se întâmplă acest lucru începe să crească. Dacă trăiești suficient de mult demența este inevitabilă, s -ar putea să crezi. Psihologii de la Universitatea din Pittsburgh au descoperit că puteți inversa declinul creierului rulând de trei ori pe săptămână timp de 40 de minute.

Îmbătrânire și hipocamp
Unul dintre organele importante din creier este hipocampul. Cu cât acest organ funcționează mai bine, cu atât memoria îți este mai bună. La un copil de 60 de ani, hipocampul se micșorează cu 1-2 la sută pe an. Sună alarmant – și este – dar neurologii consideră că este o consecință inevitabilă a îmbătrânirii.

Cu toate acestea, există indicii că exercițiile fizice pot întârzia, opri și poate chiar inversa acest proces. Dacă obțineți persoane în vârstă să alerge timp de o oră la 70 la sută din ritmul lor cardiac maxim de trei ori pe săptămână, volumul creierului lor a crescut după șase luni. [J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2006 nov; 61 (11): 1166-70.] Recenziile sugerează că antrenamentul cardio ajută creierul bătrânilor sănătoși să funcționeze mai bine. [Cochrane Database Syst Rev. 2008 Iul 16 iulie; (3): CD005381.]

Studiu
Cercetătorii au făcut un experiment cu 120 de bărbați și femei sănătoase cu o vârstă medie de 66 de ani. Jumătate din subiecții de testare au făcut exerciții de întindere de trei ori pe săptămână timp de un an; Cealaltă jumătate a alergat timp de 40 de minute de trei ori pe săptămână la 60-75 la sută din VO2MAX. Acesta este într -un ritm în care începe să devină imposibil de ținut o conversație.

Rezultate
Volumul hipocampului subiecților care au făcut exerciții de întindere a scăzut pe parcursul experimentului. Opusul s -a întâmplat la subiecții care au rulat: volumul hipocampului a crescut cu două la sută la acești subiecți.

Cercetătorii au măsurat absorbția maximă de oxigen a subiecților pentru a -și evalua starea de fitness și au descoperit că cu atât mai potrivite subiecții au devenit, cu atât hipocampul lor a crescut.

Bdnf
De asemenea, cercetătorii și -au dat seama cum antrenamentul a determinat creșterea hipocampului. Alergarea a sporit producția de factor neurotrofic derivat din creier [BDNF]. BDNF are aproximativ același efect asupra creierului pe care steroizii anabolici îl au asupra țesutului muscular.

În cele din urmă, cercetătorii au obținut subiecții lor să facă teste de memorie. Cu cât hipocampul crescuse mai mult, cu atât scorurile de memorie sunt mai bune.

O da. Dacă BDNF este într-adevăr un factor cheie în efectul pozitiv al exercițiului fizic asupra creierului, luarea beta-alaninei ca supliment ar putea spori acest efect. Acolo te duci: un sfat gratuit de la editorii Ergo-Log.

Antrenamentul pentru exerciții fizice crește dimensiunea hipocampului și îmbunătățește memoria.
Abstract

Hipocampul se micșorează la vârsta adultă târzie, ceea ce duce la o memorie afectată și la un risc crescut de demență. Volumele lobului temporal hipocampal și medial sunt mai mari la adulții cu un nivel mai mare, iar antrenamentul activității fizice crește perfuzia hipocampală, dar măsura în care antrenamentul cu exerciții aerobice poate modifica volumul hipocampului la vârsta adultă târzie rămâne necunoscută. Aici arătăm, într -un studiu randomizat controlat cu 120 de adulți mai în vârstă, că antrenamentul de exerciții aerobe crește dimensiunea hipocampului anterior, ceea ce duce la îmbunătățiri ale memoriei spațiale. Antrenamentul la exerciții fizice a crescut volumul hipocampului cu 2%, inversând efectiv pierderea legată de vârstă în volum cu 1 până la 2 ani. De asemenea, demonstrăm că un volum crescut de hipocamp este asociat cu niveluri serice mai mari de BDNF, un mediator al neurogenezei în gyrusul dentat. Volumul hipocampal a scăzut în grupul de control, dar fitnessul preintervenției mai mari a atenuat parțial declinul, ceea ce sugerează că fitnessul protejează împotriva pierderii de volum. Nucleul caudat și volumele de talamus nu au fost afectate de intervenție. Aceste descoperiri teoretic importante indică faptul că antrenamentul de exerciții aerobe este eficient la inversarea pierderii de volum a hipocampului la vârsta adultă târzie, care este însoțită de o funcție de memorie îmbunătățită. Eșecul de a demonstra că îmbunătățirea memoriei se datorează fie exercițiilor aerobe, fie creșterii volumului hipocampului. [Proc Natl Acad Sci U S A. 2011] Atât corpul, cât și creierul beneficiază de exerciții fizice: potențial câștig-câștig pentru pacienții cu boala Parkinson. [Tulburări MOV. 2011]

PMID: 21282661 [PubMed – Indexat pentru Medline] PMCID: PMC3041121

Sursă:

Leave a Reply

Your email address will not be published.