Loading...

Cafeaua reduce riscul de cancer de sân, studiul de cercetare sugerează

cafeaua reduce riscul de cancer de sân, sugerează studiul de cercetare

SciencedAily – Studiul de cercetare publicat recent arată că băutorii de cafea se bucură nu numai de gustul cafelei lor, dar, de asemenea, un pericol minimizat de cancer cu cuppa lor. Un studiu de cercetare în profunzime mai aprofundat publicat pe 10 mai în accesul deschis al câștigului Biomed Central la studiul de cercetare a cancerului de sân în jurnal arată că consumul de cafea reduce în special pericolul cancerului de sân-receptor rezistent la antiestrogeni (ER).

Cercetătorii din Suedia au comparat modul de viață, precum și consumul de cafea între femeile cu cancer de sân, precum și femei potrivite cu vârsta. Au descoperit că băutorii de cafea aveau o incidență mai mică a cancerului de sân decât femeile care rareori beau cafea. Cu toate acestea, au descoperit, de asemenea, că o serie de moduri de elemente de viață au afectat ratele cancerului de sân, cum ar fi vârsta la menopauză, exerciții fizice, greutate, educație, precum și un istoric al casnic al cancerului de sân. Când și-au schimbat datele pentru a ține cont de aceste alte elemente, au descoperit că impactul protector al cafelei asupra cancerului de sân a fost măsurabil doar pentru cancerul de sân negativ ER.

Grupul de la Karolinska Institutet a explicat că, „Există frecvent informații conflictuale despre impacturile utile ale cafelei – când am comparat rezultatele noastre cu cele ale unui studiu de cercetare german, am constatat că datele lor au arătat exact aceeași tendință, cu toate acestea conexiunea a fost mult mai slabă . Vă sugerăm că acest lucru poate avea ceva de terminat cu metoda în care a fost preparată cafeaua sau tipul de fasole preferată. Este puțin probabil ca impactul protector să se datoreze fitoestrogenilor prezenți la cafea, având în vedere că nu a existat nicio reducere a incidenței cancerului ER-pozitiv în acest studiu. ”

Așadar, deși este evident că cafeaua poate avea impacturi utile în protejarea femeilor împotriva cancerului de sân nefavorabil, sistemul precis, precum și compușii incluși nu sunt încă înlăturate, precum și nu toate tipurile de cafea sunt aceleași.

Sursa poveștii:
Povestea de mai sus este reimprimată (cu adaptări editoriale de către personalul științific) din materialele furnizate de Biomed Central, cu ajutorul Eurekalert!, Un serviciu al AAAS.

Referință în jurnal:
Jingmei Li, Petra Seibold, Jenny Chang-Claude, Dieter Flesch-Janys, Jianjun Liu, Kamila Czene, Keith Humphreys, precum și pe sală. Utilizarea cafelei modifică pericolul cancerului de sân nefavorabil de receptor de estrogen. Cercetarea cancerului de sân, Link 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published.